ÚOHS: Město Cheb požadovalo v rozporu se zákonem konkrétní výrobky, pokuta činí 300 000 Kč

15.12.2016 22:11

Předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže Petr Rafaj zamítl rozklad zadavatele proti rozhodnutí o nezákonném postupu města Chebu v zadávacím řízení „Turistické využití levého břehu Ohře“ a potvrdil tak uloženou pokutu ve výši 300 000 Kč.

ÚOHS: Město Cheb požadovalo v rozporu se zákonem konkrétní výrobky, pokuta činí 300 000 Kč
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

Město Cheb se dopustilo porušení zákona o veřejných zakázkách, když v zadávací dokumentaci uvádělo odkazy na konkrétní výrobky, například u laviček, stojanu na kola, pítek, informačních tabulí, odpadkových košů a dalších položek. Uvádění specifických označení zboží je přitom zákonem zakázáno, neboť jsou tak znevýhodněni dodavatelé, kteří nabízejí technicky obdobné řešení, nikoliv však přímo požadovaný konkrétní výrobek. Postup zadavatele pak mohl mít vliv na výběr nejvhodnější nabídky.

V rámci námitek rozkladu se zadavatel snažil argumentovat tím, že odkazy na konkrétní výrobky byly opodstatněné, nicméně předseda ÚOHS jeho argumentaci odmítl a rozhodnutí potvrdil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…