ÚOHS: Nová internetová stránka vás seznámí s Abecedou hospodářské soutěže

18.11.2019 15:52

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže dnes zahájil provoz internetové stránky Abeceda hospodářské soutěže (www.abecedahs.uohs.cz), která jednoduchým způsobem vysvětluje základní přínosy a pravidla hospodářské soutěže a nejběžnější způsoby, jimiž může docházet k jejich porušení.

ÚOHS: Nová internetová stránka vás seznámí s Abecedou hospodářské soutěže
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

Co je hospodářská soutěž? Jaké jsou její přínosy pro ekonomiku, podnikatele i spotřebitele? Jaká jsou základní pravidla ochrany hospodářské soutěže? Jaké jsou hlavní způsoby, kterými může dojít k porušení těchto pravidel a jaké postihy za narušení hospodářské soutěže hrozí?

Jestliže neznáte odpovědi na tyto otázky, pak právě vám může pomoci nová internetová stránka, kterou připravil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže ve spolupráci se studentkami Fakulty výtvarných umění VUT Brno. Stránka byla vytvořena jako pomůcka ke vzdělávacímu projektu ÚOHS, jehož cílem je zprostředkovat základy ochrany hospodářské soutěže malým a středním podnikatelům. Právě u této skupiny soutěžitelů se Úřad setkával se zásadními rezervami ve znalostech zákonných pravidel týkajících se hospodářské soutěže. Jejich porušení přitom může vést pro podnikatele k závažným následkům, například v podobě vysokých pokut.

Internetová stránka však není určena pouze této skupině podnikatelů, ale také studentům základních i středních škol a široké veřejnosti, tedy všem, kteří mají zájem dozvědět se něco o ochraně hospodářské soutěže. Stránka nemá ambice podat ucelený a podrobný výklad, slouží pouze jako úvod do problematiky hospodářské soutěže.

Úřad má v plánu tuto vzdělávací iniciativu v budoucnu dále rozšiřovat, například o jednoduchá videa, jejichž prostřednictvím jednoduše a srozumitelně vysvětleny nejdůležitější instituty soutěžního práva.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…