ÚOHS: Předseda Rafaj potvrdil rozhodnutí o kartelu stavebních firem, mírně však snížil sankce

09.02.2016 12:31 | Zprávy

Předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže Petr Rafaj rozhodl dne 8.2.2016 o rozkladech proti prvostupňovému rozhodnutí ve věci tzv. stavebního kartelu. Věcně bylo prvoinstanční rozhodnutí potvrzeno, nicméně předseda ÚOHS snížil pokuty pro jednotlivé účastníky kartelu.

ÚOHS: Předseda Rafaj potvrdil rozhodnutí o kartelu stavebních firem, mírně však snížil sankce
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

Za narušení hospodářské soutěže na trhu inženýrského stavitelství v České republice byly uloženy pravomocně pokuty v celkové výši 1 659 993 000 korun, a to společnostem STRABAG a.s. (497 556 000 Kč), EUROVIA CS, a.s., (492 620 000 Kč), SWIETELSKY stavební s.r.o. (76 209 000 Kč), M-SILNICE a.s. (46 064 000 Kč), BERGER BOHEMIA a.s. (13 518 000 Kč), Skanska a.s. (529 818 000 Kč), Lesostavby Třeboň a.s. (4 208 000 Kč).

Uvedené společnosti porušily zákon o ochraně hospodářské soutěže, když prostřednictvím vzájemných kontaktů koordinovaly účast a nabídky ve výběrových řízeních na veřejné zakázky „R4 Mirotice – Třebkov“ (kromě účastníka Lesostavby), Písek – rekonstrukce lokality na Bakalářích – I. etapa“ (pouze účastníci Strabag a Lesostavby) a „Rekonstrukce Jeronýmovy ulice v Třeboni“ (pouze účastníci Strabag a Lesostavby).

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Tisková zpráva

Oto​ Klempíř byl položen dotaz

Líbí se mi, že umíte uznat svou chybu.

Ale jak to tedy vlastně bylo? Vy jste s STB opravdu spolupracoval? A kdy přesně jste spolupráci ukončil?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: Jižní Čechy voní pečenou husou a mladým vínem

22:03 JCCR: Jižní Čechy voní pečenou husou a mladým vínem

Svatomartinské hody jsou tradičním vyvrcholením gastronomické sezóny.