ÚOHS: Předseda úřadu přivítal v Brně nového šéfa slovenského úřadu pro veřejné zadávání Kuboviče

27.01.2023 21:01 | Tisková zpráva

Předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže Petr Mlsna dnes přivítal delegaci ze slovenského Úradu pre veřejné obstarávanie vedenou novým předsedou Peterem Kubovičem, který do funkce nastoupil v listopadu loňského roku.

ÚOHS: Předseda úřadu přivítal v Brně nového šéfa slovenského úřadu pro veřejné zadávání Kuboviče
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

Za českou stranu se setkání dále zúčastnila místopředsedkyně Markéta Dlouhá a ředitelé odborů veřejných zakázek Michal Kobza a Petr Vévoda. Předsedu ÚVO doprovázela mimo jiné ředitelka kanceláře předsedy Daniela Paulovičová či ředitelka kanceláře Rady úřadu Zuzana Krajčovičová a ředitel odboru Marek Motyka.

V rámci několikahodinového jednání se hovořilo o společných aktuálních tématech z oblasti veřejného zadávání, důležitých či po právní stránce zajímavých rozhodnutích z poslední doby nebo o rozdílech v právní úpravě. Slovenští hosté se také živě zajímaly o pozitiva i nevýhody dvouinstančního rozhodování. Ocenili přitom zejména vyšší efektivitu monokratického rozhodování předsedy ÚOHS ve druhém stupni za pomoci rozkladových komisí. V této souvislosti jim vedení českého úřadu poskytlo také podrobné informace o výběru členů a sestavování rozkladových komisí i organizaci práce těchto poradních sborů předsedy.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

13:04 DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) začne od středy 17. dubna 2024 od brzkých ranních hodin s opravou…