ÚOHS: Rozklad města Lysé nad Labem byl zamítnut, pokuta za diskriminační loterijní vyhlášku potvrzena

15.11.2021 22:16 | Tisková zpráva

Předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže Petr Mlsna zamítl rozklad města Lysá nad Labem proti prvostupňovému rozhodnutí s pokutu ve výši 280 tisíc korun za porušení zákona o ochraně hospodářské soutěže.

ÚOHS: Rozklad města Lysé nad Labem byl zamítnut, pokuta za diskriminační loterijní vyhlášku potvrzena
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

Město podle Úřadu pochybilo, když v období od 1. prosince 2012 do 3. září 2019 uplatňovalo na svém území regulaci umožňující provozování sázkových her, loterií a jiných podobných her/hazardních her pouze na adresních místech uvedených v příloze obecně závazných vyhlášek vydávaných od roku 2011, aniž by výběr těchto adresních míst provedlo na základě objektivních, nediskriminačních a předem známých kritérií. Uvedené jednáníbylozpůsobilé bez objektivně ospravedlnitelných důvodů narušit hospodářskou soutěž jak na trhu provozování sázkových her, loterií a jiných podobných her/hazardních her, tak na trhu provozování provozoven, v nichž se tyto hry provozují, na území města Lysá nad Labem zvýhodněním soutěžitelů, kteří mohli na povolených adresních místech nadále uvedené hry a provozovny provozovat.

Předseda ÚOHS zamítl v řízení o rozkladu námitky týkající se například nesprávného vymezení relevantního trhu, nesplnění podmínek pro aplikaci § 19a ZOHS a potvrdil, že se jednalo o trvající přestupek, a také konstatoval, že není nutné prokázat skutečné narušení hospodářské soutěže a že byl správně vyložen pojem ospravedlnitelné důvody. Předseda Mlsna se rovněž ztotožnil s postupem první instance při výpočtu pokuty a celkově shledal, že závěry prvostupňového orgánu o naplnění zákonných znaků skutkové podstaty přestupku dle § 19a odst. 1 ZOHS netrpí vadami a prvostupňové rozhodnutí tedy považuje za zcela správné, přezkoumatelné a zákonné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …