ÚOHS: Situace pekařů je obtížná, nemůže však být důvodem pro narušování soutěže na trhu

29.01.2020 14:58

Ředitel Svazu pekařů a cukrářů ČR Jaromír Dřízal v minulém týdnu upozornil na akci obchodního řetězce Lidl, který prodává rohlíky za 1,50 Kč. Šéf svazu vyjadřuje podivení nad takto nízkou cenou a spekuluje o tom, že některé pekárny dodávají řetězci svoje produkty za podnákladové ceny. Konstatoval také, že bude vyvíjet nátlak na obchodníky, aby pekárenské produkty neprodávali za nízké ceny.

ÚOHS: Situace pekařů je obtížná, nemůže však být důvodem pro narušování soutěže na trhu
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže si je sice vědom poměrně obtížné situace, v níž se pekárenský sektor nachází, avšak je nucen upozornit na soutěžní pravidla, která požadují, aby každý soutěžitel stanovoval svou tržní strategii nezávisle na ostatních. Jestliže by se pekaři snažili společným postupem ovlivnit některého ze svých kolegů, aby neprodával příliš lacino, nebo obdobně tlačili na prodejní cenu obchodního řetězce, mohlo by se jednat o porušení zákona o ochraně hospodářské soutěže. Za porušení soutěžních pravidel přitom hrozí pokuty až do výše 10 % z obratu soutěžitele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…