ÚOHS: Soud zamítl žalobu proti rozhodnutí ÚOHS o dodatcích na mýtný systém

03.08.2019 18:37

Krajský soud v Brně potvrdil rozhodnutí Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže ve věci dodatků ke smlouvám na provoz mýtného systému z roku 2017, když zamítl žalobu společnosti Skytoll CZ s.r.o. ÚOHS v minulých dnech obdržel písemné vyhotovení rozsudku z konce června letošního roku.

ÚOHS: Soud zamítl žalobu proti rozhodnutí ÚOHS o dodatcích na mýtný systém
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

Úřad ve svém tehdejším rozhodnutí zamítl návrh společnosti Skytoll na uložení zákazu plnění těchto dodatků, neboť dovodil existenci veřejného zájmu, kvůli němuž bylo nutno v plnění smluv pokračovat. Jednalo se zejména o nutnost zajištění udržitelného rozsahu tranzitní dopravy na páteřních komunikacích v návaznosti na ochranu životního prostředí či o veřejný zájem na zachování nepřetržitého výběru mýtného.

Krajský soud nyní správnost rozhodnutí ÚOHS potvrdil, když o části žalobních námitek prohlásil, že nejsou dostatečně konkrétní. Soud odmítl rovněž požadavek žalobce, že Úřad měl zrušit alespoň některá ustanovení smluv, protože toto řešení zákonná úprava neumožňuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ Akademie zájemcům v Brně poradí s úsporami energií

11:46 ČEZ Akademie zájemcům v Brně poradí s úsporami energií

Dozvědět se o možnostech, jak co nejlépe ušetřit za energie, zkonzultovat pořízení fotovoltaiky či t…