ÚOHS: Středočeský kraj nesprávně vyhodnotil kvalifikaci

01.02.2016 17:08

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže uložil svým příkazem pokutu ve výši 160 000 Kč Středočeskému kraji za chyby ve veřejné zakázce Dodání a implementace datového skladu kraje. Proti příkazu nebyl podán odpor a je pravomocný.

ÚOHS: Středočeský kraj nesprávně vyhodnotil kvalifikaci
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

Středočeský kraj se dopustil porušení zákona o veřejných zakázkách, když posoudil kvalifikaci uchazeče GIST, s.r.o., jako splněnou, ačkoliv tento uchazeč neprokázal splnění technického kvalifikačního předpokladu spočívajícího v předložení referenčních zakázek. Zadavatel konkrétně požadoval, aby uchazeči předložili seznam nejméně pěti zakázek realizovaných v posledních 3 letech, z nichž alespoň dvě zakázky, jejichž předmětem byla komplexní dodávka, implementace a následná podpora datových skladů, měly finanční objem minimálně 15 milionů korun bez DPH. Uvedený uchazeč sice předložil seznam pěti referenčních zakázek, žádná z nich však nedosahovala výše 15 milionů Kč. Zadavatel měl v takovém případě daného uchazeče buď vyzvat k doplnění kvalifikace, nebo rovnou pro nesplnění kvalifikace vyloučit. Zadavatel to však neučinil, kvalifikaci prohlásil za splněnou a nabídku společnosti GIST následně vyhodnotil jako nejvhodnější.

Uvedeným postupem mohl zadavatel podstatně ovlivnit výběr nejvhodnější nabídky. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…