ÚOHS: Úřad MČ Brno-sever dostal pokutu za nerovné zacházení s uchazeči

11.04.2019 22:22

Předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže Petr Rafaj potvrdil uložení pokuty ve výši 330 000 korun městské části Brno – sever za chyby v zadávacím řízení „Rekonstrukce objektu Cejl 68 v Brně“. Rozhodnutí již je pravomocné.

ÚOHS: Úřad MČ Brno-sever dostal pokutu za nerovné zacházení s uchazeči
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

Městská část porušila zákon o zadávání veřejných zakázek, když po vybraném dodavateli, společnosti ING-CZECH s.r.o., požadoval doložení dokladů o splnění kvalifikace, které však neodpovídaly požadavkům, jež zadavatel původně uváděl v zadávací dokumentaci.

Předseda Úřadu v rozkladovém řízení nevyhověl námitkám zadavatele, který zejména tvrdil, že jeho postup neměl vliv na výběr nejvhodnější nabídky. Není však vyloučeno, že pokud by pozměněné požadavky zadavatel měl od počátku, že by se do zadávacího řízení přihlásili i jiní dodavatelé. Předseda dále zamítl námitku proti výši uložené pokuty. Pravomocné rozhodnutí je definitivním potvrzením případu, neboť v minulosti se o věci již rozhodovalo, avšak předseda některé části rozhodnutí ještě vrátil k dalšímu dopracování.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…