ÚOHS: Úřad vydal stanovisko ke smlouvám o úhradě očkovacích látek

27.12.2016 21:20

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže vydal stanovisko k uzavírání smluv o úhradě léčivých přípravků obsahujících očkovací látky pro pravidelná očkování.

ÚOHS: Úřad vydal stanovisko ke smlouvám o úhradě očkovacích látek
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

Podle stanoviska je smluvní vztah mezi zadavatelem (zdravotní pojišťovny) a dodavatelem (distributor očkovacích látek) založený na tom, že distributor očkovacích látek má povinnost zajistit předmětná léčiva v potřebném množství a na základě požadavků (objednávek) zdravotnických zařízení či lékařů má povinnost dodat léčiva na určená místa (smluvním poskytovatelům zdravotních služeb), přičemž zdravotní pojišťovna v souladu s ust. § 17 odst. 7 písm. d) zákona o veřejném zdravotním pojištění provádí za takto dodané očkovací látky úhradu z prostředků veřejného zdravotního pojištění, veřejnou zakázkou a zdravotní pojišťovna je povinna při uzavírání takové smlouvy postupovat dle příslušných ustanovení zákona o zadávání veřejných zakázek.

Úplný text stanoviska naleznete zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Pražští celníci odhalili další nelegální hernu

22:04 Celní správa: Pražští celníci odhalili další nelegální hernu

Pražští celníci v dozoru nad provozováním hazardních her nepolevují. V pražských Nuslích odhalili ne…