ÚOHS: Vláda byla informována dle skutečnosti

28.01.2016 15:57

Předsedkyně Energetického regulačního úřadu Alena Vitásková ve svém vystoupení v DVTV (26.1.2016) prohlásila, že předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže Petr Rafaj na jednání vlády „hovořil nepravdu“ a mylně informoval členy vlády ohledně charakteru podpory na obnovitelné zdroje.

ÚOHS: Vláda byla informována dle skutečnosti
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

Proti tomuto nařčení se ÚOHS veřejně ohrazuje. V době zmíněného jednání vlády neměl Úřad pro ochranu hospodářské soutěž, ani Energetický regulační úřad, k dispozici žádné oficiální stanovisko Evropské komise, které by sdělovalo, že se nejedná o podporu existující. Vládu tedy byla informována zcela v souladu se skutečností. Do dnešního dne ostatně nebylo ze strany Evropské komise oficiálně potvrzeno, že uvedenou veřejnou podporu není možné za existující považovat.

V případě, že má předsedkyně ERÚ k dispozici oficiální dokument, v němž se Komise k dané problematice jednoznačně vyjádřila, pak by Úřad uvítal, pokud by mohl být s jeho obsahem seznámen. Dopis, který byl zveřejněn na portálu ihned.cz, nicméně za takové oficiální stanovisko považovat nelze.

S ohledem na citlivost jednání s Evropskou komisí by bylo žádoucí, aby se ERÚ do budoucna zdržel podobných matoucích vyjádření, která pouze narušují průběh notifikačního řízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Třetí blok Jaderné elektrárny Dukovany dosáhl poprvé v historii výkonu 513 MW

11:54 ČEZ: Třetí blok Jaderné elektrárny Dukovany dosáhl poprvé v historii výkonu 513 MW

Energetici v Dukovanech dosáhli plánovaného zvýšení elektrického výkonu 3. výrobního bloku – špičkov…