ÚOHS: Změna mapy regionální podpory pro Českou republiku

10.01.2023 18:44 | Tisková zpráva

Evropská komise svým rozhodnutím ze dne 6. 1. 2023 schválila změnu mapy regionální podpory pro Českou republiku, a to pro období od 1. 1. 2022 do 31. 12. 2027. Změna souvisí s navýšením intenzity podpory o 10 p.b. v Karlovarském, Ústeckém a Moravskoslezském kraji. Jedná se o území, která mají získat podporu z Fondu pro spravedlivou transformaci (FST).

ÚOHS: Změna mapy regionální podpory pro Českou republiku
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

Tato území byla určena v plánech spravedlivé územní transformace Česka schválených jako součást programu Spravedlivá transformace pro podporu z FST. Jedná se o území, která se nacházejí v regionech způsobilých pro podporu podle čl. 107 odst. 3 písm. a) Smlouvy o fungování EU. Dle Pokynů k regionální státní podpoře lze maximální intenzity podpory pro oblasti podle písmene a), které jsou současně územími určenými pro podporu z FST, schválenými Evropskou komisí příslušným rozhodnutí, zvýšit o 10 procentních bodů.

Schválení změny mapy regionální podpory ze strany Evropské komise umožní poskytnout vyšší intenzitu regionální podpory na území regionů Karlovarského, Ústeckého a Moravskoslezského kraje.

Rozhodnutí Evropské komise č. SA.104844 zatím nebylo zveřejněno.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…