ÚOHS bude rozhodovat o zneužití významné tržní síly společností Macro a Metro

06.01.2022 22:33 | Tisková zpráva

Předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže Petr Mlsna zrušil na základě rozkladu společností MAKRO Cash & Carry ČR, s. r. o., a METRO International AG prvostupňové rozhodnutí Úřadu z června letošního roku o zneužití významné tržní síly těmito společnostmi. Věc byla vrácena prvostupňovému orgánu k novému projednání.

ÚOHS bude rozhodovat o zneužití významné tržní síly společností Macro a Metro
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

V napadeném prvostupňovém rozhodnutí byla uvedeným společnostem uložena pokuta ve výši téměř 83,5 milionu za porušení zákona o významné tržní síle při prodeji zemědělských a potravinářských produktů a jejím zneužití, a to zejména v souvislosti se službami tzv. centrálního zúčtování. (Podrobnosti ZDE)

V řízení o rozkladu předseda Mlsna zamítl námitky týkající se údajného nesprávného procesního postupu Úřadu, vymezení trhu či neexistence významné tržní síly účastníka řízení MAKRO. Prvoinstanční orgán se však má na základě právního názoru předsedy opakovaně zabývat zejména existencí nákupní aliance mezi účastníky řízení, řádným vymezením skutků, a to především dobou jejich trvání a jejich právní kvalifikací, včetně náležitého posouzení formální a materiální stránky přestupků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…