ÚOHS pokutoval železniční nákladní dopravce, v případu využil leniency i narovnání

25.09.2018 7:34

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže dnes vydal prvostupňové rozhodnutí, v němž konstatoval, že soutěžitelé Rail Cargo Austria AG, České dráhy, a.s., a AWT Čechofracht a. s. se dopustili porušení unijních i českých pravidel hospodářské soutěže, když nedovoleně spolupracovali v rámci vlakového projektu Italia v oblasti nákladní železniční přepravy a zasilatelství.

ÚOHS pokutoval železniční nákladní dopravce, v případu využil leniency i narovnání
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

Správní řízení bylo zahájeno na základě žádosti o uplatnění tzv. leniency programu a všichni tři účastníci s Úřadem v průběhu vyšetřování aktivně spolupracovali. Požádali rovněž o uplatnění procedury narovnání. Ve výsledku tak byla pokuta za protisoutěžní jednání společnosti Rail Cargo Austria zcela prominuta a dalším dvěma soutěžitelům významně snížena – pro AWT Čechofracht činí 3 674 000 Kč a pro České dráhy 48 000 000 Kč. Rozhodnutí není dosud pravomocné, další podrobnosti o případu Úřad sdělí po nabytí právní moci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…