ÚOHS povolil fúze v oblastech maloobchodního prodeje automobilů a motocyklů a v oblasti IT

17.09.2021 22:11 | Tisková zpráva

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže vyhověl návrhu společnosti Global Repair Centres, s. r. o., a povolil spojení soutěžitelů, v jehož důsledku navrhovatel získá možnost výlučně kontrolovat společnost AUTONOVA BRNO, s. r. o.

ÚOHS povolil fúze v oblastech maloobchodního prodeje automobilů a motocyklů a v oblasti IT
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

Ke spojení soutěžitelů dochází zejména v oblastech maloobchodního prodeje nových a ojetých osobních vozidel, lehkých užitkových vozidel a motocyklů, poskytování servisních služeb pro osobní a lehká užitková vozidla a motocykly, maloobchodního prodeje náhradních dílů pro osobní a lehká užitková vozidla a motocykly, zprostředkování spotřebitelského úvěru na pořízení osobních vozidel a motocyklů a zprostředkování povinného ručení a havarijního pojištění. Spojení nebude mít podle Úřadu za následek podstatné narušení hospodářské soutěže. Rozhodnutí Úřadu v této věci je pravomocné.

V zjednodušených řízeních Úřad povolil dvě spojení soutěžitelů, působících v oblasti informačních technologií, když rovněž konstatoval, že spojení nebudou mít za následek podstatné narušení hospodářské soutěže. Společnost KKCG Technologies, s. r. o., může v důsledku spojení získat možnost výlučně kontrolovat Aricoma Group, a. s., přičemž toto rozhodnutí již je pravomocné. Zatím nepravomocné je rozhodnutí, jímž bylo soutěžitelům CSW Holding, s. r. o., a LIGELTA HOLDINGS LTD (navrhovatelé) povoleno nabytí společné kontroly nad Powerstream, a. s.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…