ÚOHS povolil fúze v oblastech přepravy dřeva a prodeje nábytku

18.10.2022 14:12 | Tisková zpráva

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil ve zjednodušených řízeních dvě spojení soutěžitelů.

ÚOHS povolil fúze v oblastech přepravy dřeva a prodeje nábytku
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

Společnosti Innofreight Transportlogistik GmbH a WOOD & PAPER, a. s., získají v důsledku posuzované transakce možnost společně kontrolovat společnost inno4wood GmbH, která má dlouhodobě plnit všechny funkce samostatné hospodářské jednotky. Ke spojení soutěžitelů dochází zejména v oblasti zasilatelských služeb zaměřených na přepravu dřeva po železnici.

V dalším posuzovaném případě získává společnost Sandberg Capital, správ. spol., a. s., na základě spojení soutěžitelů možnost výlučně kontrolovat společnosti PHASE TRADING SK, s. r. o., MD LOGISTIC SERVICES, s. r. o., Sofabrics, s. r. o., a PHASE SOFAS CZECH, s. r. o., a jejich dceřiné společnosti. Ke spojení soutěžitelů dochází zejména v oblasti maloobchodního prodeje nábytku a bytových doplňků.

Úřad ve správních řízeních zjistil, že obě posuzovaná spojení soutěžitelů nebudou mít za následek podstatné narušení hospodářské soutěže, a proto spojení povolil. Rozhodnutí již nabyla právní moci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…