ÚOHS povolil převzetí prodejců automobilů v Královéhradeckém kraji

25.03.2023 12:14 | Tisková zpráva

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil svým prvostupňovým rozhodnutím společnosti Global Repair Centres, s.r.o., získat výlučnou kontrolu nad společnostmi FRANCE CAR, s.r.o., Color Car, společnost s ručením omezeným (s.r.o.), a Hyundai Hradec s.r.o. Rozhodnutí již nabylo právní moci.

ÚOHS povolil převzetí prodejců automobilů v Královéhradeckém kraji
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

Společnost Global Repair Centres, s.r.o., je holdingová společnost náležející do podnikatelské skupiny VIENNA INSURANCE GROUP. Tato skupina působí například prostřednictvím společností Kooperativa pojišťovna, a.s., a Česká podnikatelská pojišťovna, a.s. v oblastech poskytování služeb pojištění a zajištění. Doplňkově je v Jihomoravském kraji činná v oblastech prodeje nových osobních vozidel a motocyklů, prodeje ojetých osobních a lehkých užitkových vozidel a poskytování servisních služeb a prodeje náhradních dílů.

Nabývané společnosti působí v Královéhradeckém a Pardubickém kraji jako autorizovaní prodejci automobilů značek Renault, Dacia a Hyundai, dále v prodeji ojetých osobních a lehkých užitkových vozidel, poskytování servisních služeb a prodeji originálních i neoriginálních náhradních dílů a zprostředkování pojistných služeb souvisejících s prodejem automobilů.

Úřad posuzoval dopady spojení na hospodářskou soutěž v oblastech maloobchodního prodeje nových i ojetých automobilů, velkoobchodního i maloobchodního prodeje náhradních dílů do automobilů, poskytování servisních služeb a oprav automobilů, zprostředkování poskytování spotřebitelského úvěru na pořízení osobních vozidel a zprostředkování prodeje povinného ručení a havarijního pojištění. Ve všech uvedených oblastech Úřad konstatoval, že spojení nevzbuzuje obavy z podstatného narušení hospodářské soutěže.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…