ÚOHS uložil nejvyšší možné pokuty za maření místního šetření

27.08.2022 10:20 | Tisková zpráva

Pokuty v maximální možné výši uložil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže třem soutěžitelům podezřelým z účasti v kartelové dohodě za maření místního šetření. Společnosti Marc spol. s r. o., EUROTUBES s.r.o. a HK STEEL TRADING s.r.o. působící v oblasti dodávek hutních materiálů zaplatí celkem 959 000 korun.

ÚOHS uložil nejvyšší možné pokuty za maření místního šetření
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

Jednatelé uvedených soutěžitelů znemožnili provedení neohlášeného místního šetření, v jehož rámci měli zaměstnanci Úřadu hledat a zajišťovat důkazy o možném protisoutěžním jednání. Soutěžitelé mají v takovém případě zákonnou povinnost s Úřadem spolupracovat. Pokud tak neučiní, jedná se o přestupek, který může být potrestán pokutou až do výše 300 000 Kč nebo do 1 % z obratu daného soutěžitele.

Anketa

Jste spokojeni s členstvím České republiky v EU?

93%
7%
hlasovalo: 3210 lidí

Vzhledem k závažnosti jednání uložil Úřad pokuty v maximální výši, u soutěžitele HK STEEL TRADING s.r.o. 300 000 Kč, u dalších dvou soutěžitelů pak 1 % z obratu za poslední ukončené účetní období (Marc spol. s r.o. 326 000 Kč a EUROTUBES s.r.o. 333 000 Kč).

Všechny tyto pokuty byly uloženy ve formě příkazu. Proti dvěma z nich nebyl podán odpor a příkazy se tak staly pravomocnými. Pouze společnost Marc spol. s r. o. využila možnosti podat odpor, proto Úřad zahájil klasické správní řízení, v jehož rámci jí byla pokuta uložena rozhodnutím. Toto rozhodnutí dosud není pravomocné a může být proti němu podán rozklad.

Úřad vede v současné době ještě další správní řízení o stejném druhu přestupku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

22:03 Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

V Kramářově vile se v pátek 10. května 2024 uskuteční pracovní oběd s kancléři, který pořádá vedoucí…