ÚOKFK: Obvinění bývalého vrcholného představitele MZ

19.04.2013 13:12

Policisté Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality služby kriminální policie s vyšetřování (ÚOKFK SKPV) ve čtvrtek 18. dubna 2013 zahájili trestní stíhání bývalého vrcholného představitele Ministerstva zdravotnictví ČR.

ÚOKFK: Obvinění bývalého vrcholného představitele MZ
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zbraň, ilustrační foto

 

Kriminalisté ÚOKFK SKPV obviněnému kladou za vinu, že měl v rozporu se svými povinnostmi převést činnosti spojené s provozováním vrtulníků letecké záchranné služby (LZS) z Ministerstva obrany a Ministerstva vnitra ve prospěch dvou nestátních provozovatelů LZS, čímž mělo dojít ke způsobení škody velkého rozsahu.
 
Dosud způsobená škoda České republice by měla činit cca 792 milionů korun s tím, že další plnění je z důvodu uzavření smluv předpokládáno až do roku 2016. Škodu představuje rozdíl mezi náklady na provoz ze strany uvedených státních subjektů a nestátních podnikatelských subjektů, kdy státní subjekty byly schopny služby poskytovat výrazně levněji.
 
Trestní stíhání je vedeno pro trestný čin zneužívání pravomoci veřejného činitele (dle § 158 odst. 1 písm. a odst. 2 písm. a písm. c trestního zákona) a trestný čin porušování povinnosti při správě cizího majetku (dle § 255 odst. 1 odst. 2 písm. a odst. 3 trestního zákona). Trestní stíhání je vedeno na svobodě.
 
Věc je dozorována Vrchním státním zastupitelstvím v Praze.
 
pplk. Mgr. Jaroslav Ibehej
ÚOKFK SKPV
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

22:12 DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

Ve čtvrtek 9. května 2024 uplyne 50 let od slavnostního zahájení provozu první trasy metra v Praze. …