ÚOKFK: Zkrácení DPH o 160 milionů

07.04.2016 14:18

Policisté Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality služby kriminální policie a vyšetřování (ÚOKFK) v minulých dnech obvinili šest osob v souvislosti s pácháním rozsáhlé daňové trestné činnosti s celkovou škodou přesahující 160 milionů korun.

ÚOKFK: Zkrácení DPH o 160 milionů
Foto: Pavel Kozdera
Popisek: Znak ÚOKFK

Podle našich závěrů mělo v období od listopadu 2009 do srpna 2011 v rámci účelově vytvořeného řetězce firem docházet ke krácení daně z přidané hodnoty (DPH) v souvislosti s předstíráním obchodní činnosti s různým sortimentem zboží (projektová dokumentace ke kapotážím na dieselagregáty, dieselagregáty, kapotáže k dieselagregátům, hutní materiál), či poskytováním služeb (svářečské, lakýrnické, zámečnické, zednické a pomocné práce).

Všech šest osob bylo obviněno z trestného činu zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby (podle § 240 odst.1, odst. 3 trestního zákoníku), kdy dvě osoby (muž a žena) jsou stíhány jako „uprchlé“.

Jako výnos z trestné činnosti se zatím podařilo zajistit několik nemovitostí v hodnotě cca 25 milionů korun.

Trestní stíhání je vedeno na svobodě. V případě pravomocného rozsudku hrozí všem obviněným trest odnětí svobody až na 10 let. Věc dozoruje Krajské státní zastupitelství v Praze.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…