ÚOOÚ: Oficiální setkání s představiteli vlády Senegalu

19.05.2023 16:13 | Tisková zpráva

O zkušenostech v ochraně osobních údajů, soukromí a zajištění kybernetické bezpečnosti spolu hovořili představitelé senegalské vlády se zástupci Úřadu pro ochranu osobních údajů.

ÚOOÚ: Oficiální setkání s představiteli vlády Senegalu
Foto: uoou.cz
Popisek: Úřad pro ochranu osobních údajů - logo

Podle náměstkyně Komise pro ochranu osobních údajů Senegalské republiky (CDP - Commission de Protection des Données Personnelles) paní Mariama Saar Diaové, která vede delegaci Senegalské republiky při oficiální návštěvě v České republice, patří mezi aktuální priority senegalské vlády možnosti mezinárodní spolupráce a výměna zkušeností pro ochranu osobních dat a v boji s kybernetickou kriminalitou. Na dnešním společném jednání senegalské vládní delegace s představiteli Úřadu pro ochranu osobních údajů v čele s místopředsedou Úřadu Petrem Jägrem, byla mimo jiné diskutávana témata evropského právního rámce pro ochranu osobních údajů (GDPR), možnosti společné koordinace aktivit v rámci Evropského sboru pro ochranu osobních údajů a také vzájemné zkušenosti v oblasti kybernetické bezpečnosti.

Komise pro ochranu osobních údajů republiky Senegal (CDP) je nezávislý správní orgán zřízený zákonem (č. 2008-12 ze dne 25. ledna 2008) o ochraně osobních údajů a je složena z jedenácti členů. Komise, jako nezávislý správní orgán odpovídá za ověřování zákonnosti shromažďování a zpracování osobních údajů v Senegalu, stejně jako za zajištění přijetí odpovídajících preventivních opatření pro zajištění jejich bezpečnosti.

Dnešního (16/05/2023) jednání v Úřadu pro ochranu osobních údajů se zúčastnil i smírčí soudce senegalského odvolacího soudu pan Mamadou Cissé Fall, pan Mamadou Lamine Cissé z ministerstva spravedlnosti a experti na kybernetickou bezpečnost senegalského ministerstva vnitra pan Oumar Ngala Ndiour a Amadou Tidiane Sow.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…