ÚOOÚ: Workshop na téma „data breaches“

21.04.2016 12:37

Dne 18. dubna 2016 se zástupci Úřadu pro ochranu osobních údajů zúčastnili workshopu na téma „data breaches“ (porušení zabezpečení osobních údajů) pořádaném Sdružením pro internetový rozvoj (SPIR).

ÚOOÚ: Workshop na téma „data breaches“
Foto: ČT
Popisek: ÚOOÚ

Evropským parlamentem schválené obecné nařízení o ochraně osobních údajů, které nabude účinnosti v roce 2018, rozšiřuje povinnosti týkající se ohlašování bezpečnostních incidentů, tzv. data breaches, z oblasti elektronických komunikací i na další odvětví, včetně bankovnictví, zdravotnictví a veřejné správy. Diskutování dopadů této změny bylo jedním z hlavních cílů pracovního setkání.

Prezentaci shrnující informace o právní úpravě, dosavadních zkušenostech Úřadu pro ochranu osobních údajů, ale i o zkušenostech ze zahraničí přednesl vedoucí oddělení registračních činností ÚOOÚ Mgr. Bc. David Burian.

Workshopu se zúčastnili zástupci Svazu průmyslu, České asociace farmaceutických firem, ICT Unie, Asociace televizních organizací, Výboru nezávislého ICT průmyslu a zástupci společností IBM, Seznam, Microsoft a další.

Úřad pro ochranu osobních údajů vítá tuto možnost věnovat se z praktického pohledu již dnes vysoce aktuální problematice úzce související s kybernetickou bezpečností a předpokládá obdobná pracovní jednání také k dalším tématům, která souvisejí s obecným nařízením o ochraně osobních údajů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Pražští celníci odhalili další nelegální hernu

22:04 Celní správa: Pražští celníci odhalili další nelegální hernu

Pražští celníci v dozoru nad provozováním hazardních her nepolevují. V pražských Nuslích odhalili ne…