ÚSTR: Zahájení výstavy Komunismus a jeho epocha

07.11.2017 21:45

Ve středu 8. listopadu v 15 hodin bude na náměstí Václava Havla v Praze (piazzeta Národního divadla) zahájena plenérová výstava Komunismus a jeho epocha.

ÚSTR: Zahájení výstavy Komunismus a jeho epocha
Foto: ustrcr.cz
Popisek: Ústav pro studium totalitních režimů ČR

Výstavu zahájí ředitel ÚSTR Zdeněk Hazdra a místopředseda Senátu PČR Jiří Šesták, zájemci ji mohou zhlédnout do 28. listopadu.

„Komunismus byl jediným hnutím moderních dějin, které zlikvidovalo více svých vůdců, funkcionářů a přívrženců, než dokázali zlikvidovat jeho nepřátelé“, dozvíme se mimo jiné na výstavě, jež u příležitosti stého výročí bolševické revoluce v Rusku ukazuje dlouhý příběh komunismu od jeho sovětských počátků až po současné inkarnace například v Číně. Návštěvníci tak mohou nedávnou českou zkušenost s komunistickou diktaturou spatřit v nových souvislostech.

Expozici připravil Ústav pro studium totalitních režimů ve spolupráci s organizacemi Stiftung für Aufarbeitung der SED Diktatur a Deutsches historisches Museum a Národním divadlem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…