ÚZSVM: Brněnská dislokační komise doporučila rekonstrukci bývalé věznice v Uherském Hradišti

26.05.2018 12:05

Regionální dislokační komise Brno na svém dnešním jednání v souladu s návrhem Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) doporučila rekonstrukci areálu bývalé věznice v Uherském Hradišti. Podle komplexního návrhu ÚZSVM by byly v budově umístěny Muzeum totality, Okresní soud, Okresní státní zastupitelství a Probační a mediační služba.

ÚZSVM: Brněnská dislokační komise doporučila rekonstrukci bývalé věznice v Uherském Hradišti
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

„Považuji za velmi smutné, že se takto významná stavba nechala desítky let chátrat. Nyní jsme konečně připravili reálné a smysluplné řešení a v případě, že jej vláda schválí, jsme připraveni zajistit prostředky na rekonstrukci ve státním rozpočtu,“ uvedla ministryně financí Alena Schillerová. 

„Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových důkladně vyhodnotil nejen možnosti rekonstrukce bývalé věznice, varianty umístění různých státních institucí v samotné budově, ale i jejich rozmístění v dalších státních budovách v Uherském Hradišti. Doporučili jsme řešení, které podle nás přinese nejen zastavení mnohaletého chátrání unikátní historické památky, ale i optimalizaci rozmístění státních institucí v Uherském Hradišti,“ uvedla generální ředitelka ÚZSVM Kateřina Arajmu.

„Jsem velmi rád, že dnešní doporučení dislokační komise bylo schváleno všemi přítomnými členy jednomyslně,“ doplnil předseda Regionální dislokační komise Brno a zároveň ředitel Územního pracoviště ÚZSVM v Brně Ivo Popelka.

Po dnešním doporučení Regionální dislokační komise ÚZSVM v souladu s uzavřeným memorandem svolá jednání všech stran memoranda za účelem zvážení jak reálnosti záměru vybudování muzea totality, tak i optimalizace rozmístění státních institucí. O výsledném řešení by měla rozhodnout Vláda ČR.

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových začal situaci řešit na základě návštěvy tehdejšího ministra financí Andreje Babiše v areálu bývalé věznice v roce 2016. Následně ÚZSVM připravil Memorandum o spolupráci ve věci budoucího využití areálu bývalé věznice v Uherském Hradišti mezi Ministerstvem financí, Ministerstvem spravedlnosti, Ministerstvem kultury, Úřadem pro zastupování státu ve věcech majetkových, Okresním soudem v Uherském Hradišti, Zlínským krajem a městem Uherské Hradiště. V roce 2017 převedl Okresní soud areál na Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových, který poté zajistil studii využití areálu bývalé věznice. Po vypořádání změny parametrů ze strany Okresního soudu v dubnu letošního roku ÚZSVM připravil materiál do Regionální dilokační komise Brno, která jej na dnešním jednání schválila.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

10:17 Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

Pokud by se povedlo zavést v Česku moderní zálohovací systém na PET lahve s využitím QR kódu, občané…