ÚZSVM: Elektronická přestřelka o pozemek v Hamru nad Nežárkou trvala téměř hodinu

28.01.2020 22:01

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových v Táboře prodal v elektronické aukci pozemek v chráněné krajinné oblasti Třeboňsko.

ÚZSVM: Elektronická přestřelka o pozemek v Hamru nad Nežárkou trvala téměř hodinu
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Pozemek převzal ÚZSVM od Agentury ochrany přírody a krajiny České republiky jakožto nepotřebný. Prostor o výměře cca 680 m2 je situován na levém břehu jihočeské řeky Nežárky v záplavovém území 5leté vody.

Na zmiňovaný pozemek byla vyhlášena aukce prostřednictvím elektronického aukčního systému. Minimální vyhlašovací kupní cena činila 6 000 Kč. Patrně s ohledem na turisticky zajímavou lokalitu, se do aukce bez váhání zaregistrovalo celkem sedmnáct zájemců.

Intenzivní přestřelka mezi zájemci se rozhořela prakticky až v poslední minutě před ukončením aukce. S napětím očekávaný výsledek byl znám teprve po téměř hodinovém boji. Rekordními 190 příhozy se vyšplhala kupní cena z pouhých 6 000 Kč na neuvěřitelných 170 500 Kč, tedy více než na osmadvacetinásobek původní ceny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…