ÚZSVM: Kaplička v Heřmanicích u Oder byla prodána ve výběrovém řízení

01.02.2019 19:29

Pracoviště Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových v Novém Jičíně prodalo ve výběrovém řízení zájemci za kupní cenu 27 000 Kč pozemek s kaplí sv. Huberta.

ÚZSVM: Kaplička v Heřmanicích u Oder byla prodána ve výběrovém řízení
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Kaple se nachází v obci Heřmanice u Oder, místní část Véska. Vysvěcena byla v roce 1928. V interiéru kaple se nachází dřevěný kazetový strop, vytvářející vzorec tvaru osmicípé hvězdy, ve zdi proti hlavnímu vstupu je mělká nika s nástěnnou malbou z roku 1928 s námětem Vidění sv. Huberta, signovaná „Raim. Mosler 28“. Stavba je chráněnou kulturní památkou, zapsanou do Ústředního seznamu kulturních památek České republiky.

Kaple byla původně postavena na zahradě rychtáře Karla Ohnheisera a byla ve vlastnictví obecního fojtství č. p. 1. Kvůli potřebě rozšířit silnici byla posléze okresním silničním stavebním výborem rozebrána a znova vystavěna opodál. Majetek Karla Ohnheisera byl státem zkonfiskován a následně rozdán v přídělovém řízení. ÚZSVM zapsal stavbu kaple na svůj list vlastnictví v roce 2016.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…