ÚZSVM: Podej lukrativních pozemků v areálu hotelu Pyramida na Břevnově

25.01.2023 22:54 | Tisková zpráva

ÚZSVM v Praze vyhlásil elektronickou aukci na prodej 4 pozemků ležících v areálu architektonicky ojedinělého hotelu Pyramida v pražském Břevnově. Aukce těchto lukrativních nemovitostí se uskuteční 21. až 23. února 2023.

ÚZSVM: Podej lukrativních pozemků v areálu hotelu Pyramida na Břevnově
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Větší část pozemků tvoří funkční celek se stavbou hotelu Pyramida. Tři z parcel mají dohromady výměru 12 329 m2 a evidovány jsou jako ostatní plocha. Je na nich například parkoviště, areálové komunikace nebo lavičky, vše ve vlastnictví majitelů hotelu, a je zde také zeleň. Čtvrtý pozemek s rozlohou 6 229 m2 má charakter zastavěné plochy a nádvoří, a právě na něm je samotný hotel vystavěn. Nejnižší podání v elektronické aukci je stanoveno na 381 500 000 korun a minimální navýšení na 10 000 korun.

Protože parcely tvoří s hotelem funkční celek, náleží podle Občanského zákoníku vlastníkovi hotelu předkupní právo. V praxi to znamená, že pokud bude mít aukce vítěze, bude majetek nejprve za stejných podmínek – tedy za cenu nejvyššího nabídnutého podání – nabídnut vlastníkovi hotelu Pyramida. Pokud nepřijme, smlouva bude sepsána s vítězem aukce.

ÚZSVM uzavřel po dlouholetém soudním sporu s vlastníkem hotelu nájemní smlouvu, jejíž předmětem je právo na užívání těchto rozlehlých pozemků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…