ÚZSVM: Pozemek v Droužkovicích prodán za téměř 4 miliony korun

27.12.2018 15:01

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových v Chomutově se podařilo již v prvním kole výběrového řízení prodat pozemek za téměř 3,9 mil. korun.

ÚZSVM: Pozemek v Droužkovicích prodán za téměř 4 miliony korun
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Předmětem výběrového řízení s aukcí byl pozemek o rozloze 5 261 m2 ležící v Droužkovicích u Chomutova vedený v katastru nemovitostí jako neplodná půda. Pozemek je rovinatý, zarostlý náletovými křovinami a břízami. Součástí pozemku je stavba betonového propustku pro dešťovou vodu pod vjezdem z jihozápadního obchvatu města Chomutov, nedaleko nájezdu na dálnici D7.

V územním plánu obce Droužkovice se pozemek nachází mimo zastavěné území v zastavitelných plochách smíšených výrobních. Současně se nachází v zájmovém území armády ČR - v ochranném pásmu letiště Lažany. Na pozemku se také nachází chráněné ložiskové území nerostných surovin Droužkovice východ.

ÚZSVM získal pozemek na základě rozhodnutí Státního pozemkového úřadu o výměně vlastnických práv. Nového vlastníka pozemku se podařilo najít již v prvním kole výběrového řízení. Minimální kupní cena pro toto kolo byla stanovena ve výši 3 891 200 Kč. Do výběrového řízení byla doručena nabídka jediného uchazeče, který za pozemek nabídl kupní cenu ve výši ceny minimální a stal se tak vítězem výběrového řízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…