ÚZSVM: Pozemky po okresním úřadu a státním statku se prodaly za více než 200 000 Kč

15.08.2021 10:27

ÚZSVM v České Lípě prodal dva pro stát nepotřebné pozemky po Okresním úřadu Česká Lípa a jeden pozemek od Státního statku Bílý Kostel, v likvidaci a dohromady získal pro státní rozpočet 233 500 Kč.

ÚZSVM: Pozemky po okresním úřadu a státním statku se prodaly za více než 200 000 Kč
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Předmětem první aukce byl pozemek po státním statku o výměře 1 737 m2 ležící v katastrálním území Heřmanice v Podještědí. Na pozemku se nachází náletové dřeviny břízy, olše, dubu a topolu. Pozemek není oplocen, je svažitý a přístup je na něj pouze přes pozemky jiného vlastníka. Nachází se na severním okraji obce Jablonné v Podještědí, v klidné lokalitě v bezprostřední blízkosti zeleně a náleží do území III. stupně ochrany přírody Chráněné krajinné oblasti Lužické hory. O pozemek byl ze strany veřejnosti zájem hned v prvním kole elektronické aukce. Jediný přihlášený účastník ho získal do svého vlastnictví za kupní cenu ve výši nejnižšího podání, tedy za 220 000 Kč.

Dva zbývající pozemky po okresním úřadu o celkové výměře 404 m2 leží v katastrálním území Velenice u Zákup. Oba jsou zatravněné, bez porostu. V elektronické aukci o ně projevil zájem jediný přihlášený účastník. Potvrzením nejnižšího podání ve výši 13 500 Kč se pak stal jejich novým majitelem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …