ÚZSVM: Převedli jsme zdarma Kestřanům hřbitov a pozemek pod obřadní síní

11.10.2019 17:13

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových v Písku převedl obci Kestřany bezúplatně dva pozemky v katastrálním území Staré Kestřany. Na pozemku o výměře 1 271 m2 se nachází místní hřbitov a vedlejší navazující stavební pozemek je zastavěn obřadní síní, která je ve vlastnictví obce Kestřany.

ÚZSVM: Převedli jsme zdarma Kestřanům hřbitov a pozemek pod obřadní síní
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Obřadní síň byla vybudována v 70. letech minulého století tehdejším místním národním výborem v tzv. akci „Z“. Obec Kestřany měla dlouhodobě zájem o převod vlastnictví k těmto pozemků, avšak jednalo se o původní církevní majetek, a tak byl hřbitov i pozemek pod obřadní síní dlouhodobě užíván obcí na základě smlouvy o výpůjčce a to po dobu třinácti let.

Po uvolnění blokace církevního majetku byly obci bezúplatně převedeny oba pozemky z důvodu veřejného zájmu, neboť hřbitov slouží po celou dobu své existence obyvatelům obce k zajištění důstojného pietního místa pro uložení lidských ostatků a dle zákona o pohřebnictví je provozování veřejného pohřebiště službou ve veřejném zájmu zajišťovanou obcí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…