ÚZSVM: Starožitný nábytek putoval na ministerstvo zemědělství

20.04.2022 22:54 | Tisková zpráva

Prachatické pracoviště ÚZSVM nalezlo nového majitele pro majetek po zemřelém muži z Vimperska, který zemřel bez dědiců a jeho majetek připadl státu jako odúmrť.

ÚZSVM: Starožitný nábytek putoval na ministerstvo zemědělství
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Při nabídce tohoto majetku organizačním složkám státu projevilo ministerstvo zemědělství zájem o starožitný nábytek pocházející z roku 1920. Ministerstvo zemědělství vedle běžných kousků nábytku, jako například skříně, stolu, komody, servírovacího stolku nebo dvou židlí s koženým sedákem, získalo zdarma i unikátní kousky, jako jsou historický kufříkový gramofon zn. Troubadour nebo starožitné nástěnné hodiny zn. Junghans.

Celkovou nabídku doplnily dřevěné předměty, ať se již jednalo o různé dřevěné nádobí, dřeváky, dřevěný lis nebo dřevěný kufr. Část poškozeného nábytku nejprve projde nezbytnou renovací, aby následně mohl s ostatním předaným majetkem zdobit reprezentativní prostory ministerstva zemědělství na pražském Těšnově, ve kterých budou probíhat mezinárodní jednání v rámci předsednictví Rady EU.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…