ÚZSVM: Státní podnik Povodí Ohře získal zdarma pozemky Evaňského a Dobroměřického potoka

17.11.2021 22:30 | Tisková zpráva

Státní podnik Povodí Ohře získal pozemky v celkové hodnotě 91 997. Od pracoviště v Litoměřicích získal nově právo hospodařit se dvěma pozemky o celkové výměře 742 m2. Oba leží v katastrálním území Poplze a tvoří skryté koryto Evaňského potoka, jehož správcem je právě Povodí Ohře.

ÚZSVM: Státní podnik Povodí Ohře získal zdarma pozemky Evaňského a Dobroměřického potoka
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

V obou případech byly pozemky před převodem v katastru nemovitostí evidovány na neznámého vlastníka. Zaměstnanci tak museli nejdříve zjistit skutečného vlastníka těchto pozemků v minulosti. Na základě dokladů doručených z Katastrálního úřadu v Litoměřicích, Ministerstva zemědělství – Pozemkového úřadu v Praze, Státního pozemkového úřadu a Katastrálního úřadu pro hlavní město Prahu pak bylo zjištěno, že oba pozemky byly v minulosti v pozemkových knihách zapsány jako veřejný statek, který je podle ústavního zákona z roku 1948 státním majetkem.

Další tři pozemky předalo státnímu podniku Povodí Ohře pracoviště ÚZSVM v Lounech. Nejmenší pozemek má rozlohu 248 m2 a leží v katastrálním území Nečichy. Tvoří koryto Dobroměřického potoka, který je rovněž ve správě tohoto státního podniku. ÚZSVM nabyl tento pozemek na základě usnesení Okresního soudu Louny jako odúmrť po ženě z Loun zemřelé ve věku 96 let.

Zbylé dva pozemky převedené Povodí Ohře leží v katastrálním území Černčice u Petrohradu a zabírají rozlohu 7 998 m2. V současné době se jedná o lesní pozemky, které budou v budoucnu Povodím Ohře využity pro vodní dílo Kryry v rámci programu „Komplexní řešení sucha na Rakovnicku“. ÚZSVM získal tyto pozemky na základě souhlasného prohlášení, podepsaného se Státním pozemkovým úřadem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ Akademie zájemcům v Brně poradí s úsporami energií

11:46 ČEZ Akademie zájemcům v Brně poradí s úsporami energií

Dozvědět se o možnostech, jak co nejlépe ušetřit za energie, zkonzultovat pořízení fotovoltaiky či t…