ÚZSVM: Týraní pejsci mají novou šanci na radostný život

29.07.2019 11:00

Ústecké pracoviště Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových získalo na základě příkazu Magistrátu města Ústí nad Labem do péče pět týraných pejsků malého vzrůstu.

ÚZSVM: Týraní pejsci mají novou šanci na radostný život
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Pejsci byli majitelce odebráni z důvodu jejich chovu v nevhodných podmínkách a byli umístěni do Centra pro zvířata v nouzi při ZOO v Ústí nad Labem. Pejsci na základě tohoto příkazu propadli státu, protože o ně nebylo dostatečně pečováno, nebyli venčeni a byli neustále uzavřeni v bytě, kde žili v nevyhovujících podmínkách, leželi na polštářích, kde byl nalezen trus a moč, neměli dostatek potravy a nedostatek podnětů k činnosti, tím nedošlo k vytvoření sociálních vazeb, byli velice bojácní až agresivní. Po umístění odebraných pejsků do útulku musela být jedna z fenek bohužel utracena, protože měla těžkou vývojovou vadu.

V současné době se již podařilo předat fenku křížence slyšící na jméno Sisi do náhradní péče a je připravena k podpisu darovací smlouva, aby mohla fenka užívat radosti nového domova. Rovněž druhá fenka křížence slyšící na jméno Iris byla předána do náhradní péče a nová majitelka se může po podpisu darovací smlouvy těšit z nového psího přírůstku. Ještě zbývá najít nový domov dvěma pejskům, a to rezavému psu slyšící na jméno Boreček a tříbarevnému pejskovi slyšící na jméno Timeček. Oba pejsci budou nabízeni veřejnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

16:05 Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyn…