ÚZSVM: Týraní pejsci mají novou šanci na radostný život

29.07.2019 11:00

Ústecké pracoviště Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových získalo na základě příkazu Magistrátu města Ústí nad Labem do péče pět týraných pejsků malého vzrůstu.

ÚZSVM: Týraní pejsci mají novou šanci na radostný život
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Pejsci byli majitelce odebráni z důvodu jejich chovu v nevhodných podmínkách a byli umístěni do Centra pro zvířata v nouzi při ZOO v Ústí nad Labem. Pejsci na základě tohoto příkazu propadli státu, protože o ně nebylo dostatečně pečováno, nebyli venčeni a byli neustále uzavřeni v bytě, kde žili v nevyhovujících podmínkách, leželi na polštářích, kde byl nalezen trus a moč, neměli dostatek potravy a nedostatek podnětů k činnosti, tím nedošlo k vytvoření sociálních vazeb, byli velice bojácní až agresivní. Po umístění odebraných pejsků do útulku musela být jedna z fenek bohužel utracena, protože měla těžkou vývojovou vadu.

V současné době se již podařilo předat fenku křížence slyšící na jméno Sisi do náhradní péče a je připravena k podpisu darovací smlouva, aby mohla fenka užívat radosti nového domova. Rovněž druhá fenka křížence slyšící na jméno Iris byla předána do náhradní péče a nová majitelka se může po podpisu darovací smlouvy těšit z nového psího přírůstku. Ještě zbývá najít nový domov dvěma pejskům, a to rezavému psu slyšící na jméno Boreček a tříbarevnému pejskovi slyšící na jméno Timeček. Oba pejsci budou nabízeni veřejnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

20:48 Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

Ministerstvo spravedlnosti dnem 30. dubna 2024 vyhlašuje veřejné konzultace k přípravě nového Akčníh…