ÚZSVM: Výjimečná budova na lukrativní liberecké adrese hledá nového vlastníka

06.01.2023 22:11 | Tisková zpráva

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) dnes na svých webových stránkách www.nabidkamajetku.cz vyhlásil výběrové řízení s elektronickou aukcí na prodej budovy bývalého Skloexportu v Liberci. Minimální cena za tuto unikátní nemovitost z třicátých let 20. století činí 57 010 000 korun.

ÚZSVM: Výjimečná budova na lukrativní liberecké adrese hledá nového vlastníka
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Elektronická aukce bude zahájena 31. ledna 2023 v 10 hodin a potrvá do 1. února do 10 hodin. Před začátkem aukce, tedy do 30. ledna do půlnoci, musí zájemci složit kauci ve výši 5 700 000 korun. Termíny prohlídek budovy jsou naplánovány ve dnech 16. ledna v 10 hodin a 19. ledna ve 14 hodin. Více informací o prodeji této jedinečné nemovitosti naleznete ZDE.

Liberec

Čtyřpatrová administrativní budova postavená v letech 1928 až 1930 byla dříve ve vlastnictví společnosti zabývající se vývozem českého skla. V budově se nacházejí zejména kancelářské prostory, sklady, archiv, osobní a nákladní výtah či prvorepublikový výtah páternoster. Objekt se nachází v širším centru Liberce na rohu ulic Žitavská a třídy 1. máje, v těsné blízkosti místního vlakového a autobusového nádraží.

ÚZSVM převzal dlouhodobě nevyužívanou budovu bývalého Skloexportu od Generálního finančního ředitelství v květnu roku 2020. Objekt je pro ÚZSVM nepotřebný, a proto pro něj v souladu se zákonem hledá nového vlastníka. Vzhledem k tomu, že o ni neprojevila zájem žádná státní instituce, hledá nového majitele prostřednictvím transparentní elektronické aukce na webových stánkách ZDE.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

HZS ČR: Přivítali jsme zahraniční delegaci ze Saska a Bavorska

22:28 HZS ČR: Přivítali jsme zahraniční delegaci ze Saska a Bavorska

Ve dnech 25.7 a 26. 7. se v budově GŘ HZS ČR uskutečnilo pracovní jednání se zástupci Saska a Bavors…