ÚZSVM: Výjimečná budova na lukrativní liberecké adrese hledá nového vlastníka

06.01.2023 22:11 | Tisková zpráva

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) dnes na svých webových stránkách www.nabidkamajetku.cz vyhlásil výběrové řízení s elektronickou aukcí na prodej budovy bývalého Skloexportu v Liberci. Minimální cena za tuto unikátní nemovitost z třicátých let 20. století činí 57 010 000 korun.

ÚZSVM: Výjimečná budova na lukrativní liberecké adrese hledá nového vlastníka
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Elektronická aukce bude zahájena 31. ledna 2023 v 10 hodin a potrvá do 1. února do 10 hodin. Před začátkem aukce, tedy do 30. ledna do půlnoci, musí zájemci složit kauci ve výši 5 700 000 korun. Termíny prohlídek budovy jsou naplánovány ve dnech 16. ledna v 10 hodin a 19. ledna ve 14 hodin. Více informací o prodeji této jedinečné nemovitosti naleznete ZDE.

Liberec

Čtyřpatrová administrativní budova postavená v letech 1928 až 1930 byla dříve ve vlastnictví společnosti zabývající se vývozem českého skla. V budově se nacházejí zejména kancelářské prostory, sklady, archiv, osobní a nákladní výtah či prvorepublikový výtah páternoster. Objekt se nachází v širším centru Liberce na rohu ulic Žitavská a třídy 1. máje, v těsné blízkosti místního vlakového a autobusového nádraží.

ÚZSVM převzal dlouhodobě nevyužívanou budovu bývalého Skloexportu od Generálního finančního ředitelství v květnu roku 2020. Objekt je pro ÚZSVM nepotřebný, a proto pro něj v souladu se zákonem hledá nového vlastníka. Vzhledem k tomu, že o ni neprojevila zájem žádná státní instituce, hledá nového majitele prostřednictvím transparentní elektronické aukce na webových stánkách ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 12

11:44 ČEZ číslo týdne: 12

12 členů má jaderná aliance zemí EU.