ÚZSVM: Z vězeňského dvora třída pro děti

14.06.2018 14:17

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových v Pardubicích převzal v katastrálním území Holice v Čechách od pardubického Krajského ředitelství policie parcelu, jejíž součástí je garáž.

ÚZSVM: Z vězeňského dvora třída pro děti
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Garáž se zpevněným pozemkem je vklíněna mezi místní základní školu a areál Hasičského záchranného sboru. V minulosti byla parcela součástí areálu věznice a s okolním vyzděným plotem sloužil jako vězeňský dvůr. Třetí stranu pozemku tvořila vlastní budova původní šatlavy, která byla ve vlastnictví Holic. Město v roce 2016 šatlavu zbořilo a na uvolněné ploše vzniklo školní hřiště

Celý areál vznikl v roce 1924. Stavební úpravy pocházejí z roku 1957, kdy došlo k dílčí přestavbě budovy z věznice na objekt vojenské správy a zřejmě z této doby pochází i stavba garáže. Poslední úpravy jsou nejspíše z roku 1976, kdy areál přešel do správy Ministerstva vnitra a sloužil jako skladové prostory. Majetek později přešel pod Krajské ředitelství policie Pardubického kraje. To rozhodlo o trvalé nepotřebnosti tohoto majetku, tudíž jej přebral ÚZSVM.

O následném předání bude ÚZSVM jednat s Holickou radnicí, která již požádala o bezúplatný převod. Stavba se nachází ve školním areálu a dle vyjádření města se přímo nabízí pro školní využití, ať již jako venkovní třída pro výuku výtvarné výchovy, pracovní výchovy či tělovýchovných aktivit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa: Obliba elektronických dražeb roste, za pět let vynesly státu 446 milionů

16:08 Finanční správa: Obliba elektronických dražeb roste, za pět let vynesly státu 446 milionů

Aplikaci elektronických dražeb (APED) si od spuštění projektu v roce 2019 vyzkoušelo už 5 047 zájemc…