ÚZSVM díky údajům v CRAB snižuje výdaje státu

29.12.2018 22:12

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) v Českých Budějovicích se zabývá agendou dislokací a pravidelně využívá reportingového nástroje systému Centrálního registru administrativních budov (dále jen „CRAB“). Zaměstnanci ÚZSVM v CRAB nejen ověřují správnost zaevidovaných dat, porovnávají v jednotlivých lokalitách státem hrazené i inkasované nájemné, ale zároveň vyhledávají a navrhují alternativy dislokací.

ÚZSVM díky údajům v CRAB snižuje výdaje státu
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Za účelem zajištění efektivity, účelnosti a hospodárnosti při nakládání s majetkem státu se aktuálně podařil schválit návrh přemístění z budovy ve vlastnictví nestátního subjektu v Jindřichově Hradci do budovy státní. Návrh se týká České správy sociálního zabezpečení, která dosud využívá nebytové prostory za účelem spisovny a hradí jako jediná státní instituce v obci Jindřichův Hradec komerční nájemné.

Z toho důvodu ÚZSVM hledal jiné vhodné prostory pro ČSSZ, které nalezl v budově s příslušností hospodařit Krajské hygienické stanice na adrese Bezručova 857. Zástupci KHS nabídli ČSSZ v budově vyhovující prostory za účelem přemístění jejich spisovny. Tímto krokem se sníží výdaje státu za hrazený roční komerční nájem ve výši 36 tisíc Kč a budou účelně využity volné plochy ve státní administrativní budově. ČSSZ bude v budově využívat celkově 142 m2, čímž bylo vyhověno i požadavku nutného kapacitního navýšení nebytových prostor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…