ÚZSVM nabízí k prodeji za 6,5 milionu bývalý kněžský seminář ve Vidnavě

12.06.2016 11:46

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) vyhlásil nové kolo výběrového řízení na prodej rozsáhlého areálu bývalého kněžského semináře v obci Vidnava na Jesenicku. Soubor nemovitostí zahrnující budovy o výměře přes 4,5 tisíce m2 a pozemky zabírající více než 27 tisíc m2 nabízí po příslušných stavebních úpravách široké možnosti využití. Minimální kupní cena komplexu činí 6,5 milionu korun.

ÚZSVM nabízí k prodeji za 6,5 milionu bývalý kněžský seminář ve Vidnavě
Foto: uzvsm.cz
Popisek: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových - logo

Nabídky formou obálkové metody mohou zájemci zasílat do středy 29.6. 2016 do 9.00 hodin na adresu Územního pracoviště Ostrava, Lihovarská 1335/9, 716 10 Ostrava - Radvanice. Jako jediné kritérium pro výběr kupujícího je stanovena výše nabízené kupní ceny.

Po otevření obálek se následně zahájí aukce, při níž mohou účastníci s nabídkou splňující vyhlášené podmínky a účastnící se otevírání obálek na místě přihazovat nad nejvyšší nabídnutou cenu. Detailní informace o výběrovém řízení jsou dostupné na webu ÚZSVM v sekci Nabídka majetku.

Kněžský seminář a filozoficko-teologické učiliště ve Vidnavě byl založen vratislavským biskupem a kardinálem Jiřím Koppem v roce 1899. Během 2. světové války zde byli vězněni vojenští zajatci. Budovu používalo po skončení války družstvo Jednota z Jeseníku jako sklad obilí. Objekt převzala v roce 1950 vojenská správa a Ministerstvo obrany zde zřídilo Vojenskou dětskou ozdravovnu Vidnava, která sloužila svému účelu až do roku 1997. Poté zůstala budova opuštěná a stát později celý komplex od církve – jejího původního vlastníka – odkoupil. ÚZSVM získal komplex od Vězeňské správy ČR na základě usnesení vlády České republiky, která 15. června loňského roku rozhodla o změně příslušnosti s tímto majetkem státu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Pomoc obětem diskriminace je společný cíl ombudsmana i nevládních organizací

19:02 Ombudsman: Pomoc obětem diskriminace je společný cíl ombudsmana i nevládních organizací

Nevládní organizace pomáhají Romům, lidem s postižením, samoživitelkám nebo seniorům. Ombudsman prot…