ÚZSVM předal České správě sociálního zabezpečení Födermayerův pavilon

05.02.2018 17:35

Plzeňské pracoviště Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) převedlo tzv. Födermayerův pavilon na Českou správu sociálního zabezpečení. Areál bývalé onkologické kliniky v centru Plzně, který tvoří hlavní historická budova, několik vedlejších staveb, přístupové komunikace a přilehlý malý oddechový park, získal ÚZSVM jako nepotřebný majetek od Fakultní nemocnice Plzeň v červnu roku 2016.

ÚZSVM předal České správě sociálního zabezpečení Födermayerův pavilon
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

V nabídce státním institucím o areál nikdo zájem neprojevil. Hodnota areálu byla tedy znaleckým posudkem stanovena na 75,5 milionu korun a následně bylo na prodej areálu vyhlášeno výběrové řízení s následnou aukcí.

Díky výběrovému řízení se informace o nevyužitém zdravotnickém objektu dostala do širšího povědomí. Následně byl ÚZSVM kontaktován zástupci České správy sociálního zabezpečení, která již dlouhodobě hledá řešení pro dislokaci svých pracovišť na Plzeňsku. Převod byl uskutečněn ke konci roku 2017.

Dle připraveného projektu by po několika nutných stavebních úpravách mohla být v objektu v blízké době dislokována pracoviště Lékařské posudkové služby pro okresy Plzeň-město, Plzeň-sever a Plzeň-jih. Historická budova byla vystavěna v roce 1905 významným plzeňským měšťanem Augustinem Födermayerem jako městský chorobinec poblíž řeky Radbuzy. Areál se v nejbližší době dočká rekonstrukce a stane se opět významným stavebním a estetickým prvkem stavební architektury centra Plzně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…