ÚZSVM předal Povodí Ohře pozemky pod Trnovanským potokem a u vodní elektrárny v Kadani

27.04.2016 11:54

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) předal státnímu podniku Povodí Ohře tři pozemky na Litoměřicku a Chomutovsku o celkové výměře 15 151 m2 a účetní hodnotě téměř dva miliony korun. Jedná se o pozemky tvořící koryto Trnovanského potoku a příjezdovou cestu k areálu vodní elektrárny v Kadani, nacházející se blízko Nechranické přehrady.

ÚZSVM předal Povodí Ohře pozemky pod Trnovanským potokem a u vodní elektrárny v Kadani
Foto: uzvsm.cz
Popisek: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových - logo

Litoměřické pracoviště ÚZSVM předalo státnímu podniku Povodí Ohře dva pozemky ležící v katastrálním území Trnovany u Litoměřic. Oba pozemky tvoří koryto vodního toku Trnovanský potok. V minulosti byly tyto pozemky zapsané na podnik Sempra – výzkumný a šlechtitelský ústav ovocnářský v Holovousích.

Chomutovské pracoviště ÚZSVM převedlo státnímu podniku Povodí Ohře pozemek ležící v katastrálním území Pokutice, obec Kadaň. Pozemek je dle katastru nemovitostí veden jako silnice a tvoří přístup k domku hrázného, malé vodní elektrárně a skladům v areálu vodního díla Kadaň. Výstavba vodního díla Kadaň na toku řeky Ohře probíhala v letech 1966 – 1971 a do provozu byla stavba uvedena v roce 1972.

V minulosti byl tento pozemek ve správě JZD Pokutice. V době likvidace JZD přešel delimitačním protokolem do správy Školního statku v Kadani. Později byl zapsán na Pozemkový fond ČR, který ho nakonec na základě Souhlasného prohlášení převedl do příslušnosti hospodaření ÚZSVM.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…