ÚZSVM převedl bezúplatně městu Dubá pozemky pod bezbariérovými chodníky

11.05.2018 18:50

Na konci loňského roku převzalo odloučené pracoviště Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) v České Lípě od Ředitelství silnic a dálnic kromě dalších nemovitostí také pozemky o rozloze 1 148 m2 v katastrálním území Dubá. Pro silničáře již byly pozemky nepotřebné a ÚZSVM je převzal do hospodaření v souladu se zákonem o majetku státu.

ÚZSVM převedl bezúplatně městu Dubá pozemky pod bezbariérovými chodníky
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Pracovníci úřadu prošetřili skutečné využití pozemků, zapsaných v katastru nemovitostí jako jiná plocha. Protože na pozemcích už byla v lokalitě Dubá-Českolipská dokončena bezbariérová úprava chodníků, ÚZSVM se souhlasem Městského úřadu Česká Lípa provedl u tří parcel změnu využití na ostatní komunikace.

O převod uvedených a dalších dvou obdobných pozemků pak požádalo město Dubá. Na všech parcelách jsou vybudovány chodníky, které jsou vedeny v pasportu místních komunikací IV. třídy a jsou ve vlastnictví města. ÚZSVM pozemky v účetní hodnotě 20 300 Kč převedl v souladu se zákonem o pozemních komunikacích do vlastnictví města Dubá.

Protože pozemky se zároveň nacházejí ve IV. zóně ochrany přírody Chráněné krajinné oblasti Kokořínsko-Máchův kraj, podmínkou platnosti smlouvy o bezúplatném převodu bylo udělení schvalovací doložky Ministerstva životního prostředí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…