ÚZSVM převedl zdarma pozemky, nutné k výstavbě severojižního průtahu Plzní

11.02.2020 22:49

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) v Plzni bezúplatně převedl na Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) a další státní organizace spoluvlastnické podíly tří pozemků. Spoluvlastnické podíly ideální 1 tří pozemků o celkové výměře 834 m2 mají účetní hodnotu 688 492,02 Kč.

ÚZSVM převedl zdarma pozemky, nutné k výstavbě severojižního průtahu Plzní
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Pozemky jsou nutné pro dokončení příprav severojižního průtahu Plzní, jenž by měl ulevit dlouhodobě přetíženým komunikacím Karlovarská, Klatovská a Jateční. Na pozemcích se bude nacházet nový kruhový objezd, opěrná zeď, nástupiště autobusové zastávky a smíšená stezka pro chodce a cyklisty.

Převedené pozemky jsou určeny pro výstavbu veřejně prospěšné stavby „Silnice I/20 a II/231 v Plzni, Plaská – Na Roudné – Chrástecká, 2. etapa“ a již byly v rámci stavebního povolení zahájeny přípravné práce – kácení stromů a terénní úpravy.

Kromě do majetku ŘSD byly pozemky také převedeny do vlastnictví Plzeňského kraje a částečně do vlastnictví Statutárního města Plzeň v závislosti na tom, který z uvedených subjektů bude následně vlastníkem stavby komunikace, zastávek, či stezky pro cyklisty dle zákona o pozemních komunikacích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…