ÚZSVM připravuje rozsáhlou rekonstrukci střechy státní budovy v Liberci

23.02.2022 22:54 | Tisková zpráva

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) vyhlásil transparentní veřejnou zakázku na kompletní rekonstrukci střechy své administrativní budovy na nám. Dr. E. Beneše v Liberci.

ÚZSVM připravuje rozsáhlou rekonstrukci střechy státní budovy v Liberci
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

V budově kromě ÚZSVM a cizinecké policie sídlí Ministerstvo financí, Ministerstvo práce a sociálních věcí, Probační a mediační služba, Česká obchodní inspekce, Český statistický úřad, Česká správa sociálního zabezpečení nebo Centrum služeb pro silniční dopravu.

Rekonstrukcí dojde k celkovému zateplení střechy, opravě okapů a veškerých dalších střešních prvků. Díky těmto úpravám dojde nejen k výraznému zlepšení technického stavu budovy, ale také k úspoře finančních prostředků za vytápění i dílčí opravy.

Tato veřejná zakázka (více informací ZDE) je vyhlášena prostřednictvím Národního elektronického nástroje (NEN). Termín pro podání nabídek je 11. března 2022. Předpokládané náklady na opravu střechy jsou vyčísleny na téměř 14,4 milionu korun.

Anketa

Obejdeme se bez ruského plynu?

92%
hlasovalo: 22447 lidí

Plánovaná rekonstrukce střechy není první aktivitou ÚZSVM v tomto objektu. Například v minulém roce se podařilo přestavět dříve nevyužívané prostory na kanceláře pro 50 zaměstnanců cizinecké policie.

V budově tak díky ÚZSVM vznikly nejen velmi praktické, moderní a účelné prostory, které splňují veškeré podmínky pro specifickou činnost cizinecké policie, ale část prostor byla navíc zachována jako zasedací místnost. Tu mohou využívat rovněž i další státní instituce, které v budově sídlí.

Efektivní využití státních administrativních budov po celé republice a zajištění péče o státní majetek je jedním z hlavních pilířů činnosti ÚZSVM.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…