ÚZSVM prodal budovy v centru Čáslavi prostřednictvím elektronické aukce

25.12.2019 22:02

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových v Kolíně prodal nemovitosti v Čáslavi za 1 483 000 Kč. Jednalo se o jednopatrový dům s přístavbou a stavbu plechového skladu v centru Čáslavi včetně dvou pozemků o celkové výměře 353 m2.

ÚZSVM prodal budovy v centru Čáslavi prostřednictvím elektronické aukce
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Nemovitosti se nachází ve druhé řadě zástavby okolo náměstí Jana Žižky z Trocnova. V přístavbě k domu jsou zřízeny dvě kanceláře a sociální zařízení. Dům byl původně využívaný k bydlení, nyní je evidován jako administrativní budova.

Budovy měly být původně využívány pro činnost Úřadu práce. Z důvodu špatného stavebně technického stavu však k tomuto využití nedošlo a Úřad práce převedl tyto nepotřebné nemovitosti v souladu se zákonem o majetku státu na ÚZSVM. Pro užívání staveb je nutná rekonstrukce, která však bude komplikovaná, protože k těmto stavbám je komplikovaný přístup pouze průjezdem přes dům ve vlastnictví Úřadu práce.

ÚZSVM pro tento majetek nenašel využití a ani jiné organizační složky státu neprojevily zájem o převod, proto ÚZSVM přistoupil k prodeji. Bylo vyhlášeno výběrové řízení s aukcí, do kterého se nepřihlásil žádný zájemce, proto byl majetek nabídnut k prodeji prostřednictví elektronického aukčního systému. Na pracovišti v Kolíně se jednalo o první prodej budovy prostřednictvím tohoto systému a hned napoprvé byl úspěšný. Do elektronické aukce se přihlásil jeden zájemce, který za dům s přístavbou a sklad včetně pozemků zaplatil 1 483 000 Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…