ÚZSVM prodal opuštěný výrobní areál v Kamenickém Šenově za víc než 1,2 milionu korun

07.02.2018 14:45

Odloučené pracoviště Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) v České Lípě prodalo hned v prvním kole výběrového řízení bývalý výrobní areál v Kamenickém Šenově, který byl dlouho nevyužíván a je značně zdevastován. Z prodeje putuje do státního rozpočtu částka víc než 1,2 milionu korun.

ÚZSVM prodal opuštěný výrobní areál v Kamenickém Šenově za víc než 1,2 milionu korun
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Celý areál nedaleko centra Kamenického Šenova tvoří pozemek se zastavěnou plochou o výměře 6 252 m2 s budovou tovární haly a další vedlejší stavbou. Objekt byl vybudován v roce 1928 jako továrna na lustry. Po ukončení výroby zůstal areál nevyužitý a začal chátrat.

ÚZSVM převzal objekt na základě usnesení Okresního soudu v České Lípě jako odúmrť.

S ohledem na havarijní stavebně-technický stav objektu jej není možné bez komplexní rekonstrukce jakkoliv využívat.

Dispozičně je areál samostatným provozním objektem s obdélníkovým půdorysem. Hlavní stavba má dvě nadzemní podlaží a zastřešení. Stropní konstrukce byly dřevěné trámové s podhledem. V současnosti je však už většina stropních konstrukcí zborcená. Vstup do 2. podlaží byl po betonovém schodišti, ale i toto podlaží už prakticky neexistuje. V mnoha částech budovy chybí střecha, z níž zůstalo jen torzo krovů. Klempířské konstrukce jsou pouze v přední části objektu, v zadní a u přístavku, který je provozně propojen, zcela chybí. V objektu také scházejí dveře, okna jsou dřevěná dvojitá. Podlahy jsou pouze v 1. nadzemním podlaží a jsou betonové. V objektu již nejsou žádné zařizovací předměty, vytápění ani rozvody sítí.

Mezi vedlejší stavby patří bývalá vrátnice a někdejší sklad. Rovněž tyto objekty jsou ve špatném technickém stavu. Na pozemku jsou už vzrostlé trvalé náletové porosty.

Nemovitosti jsou situovány v zastavěném území města, v zóně výroba a služby.

Přes špatný stav objektu byl o koupi areálu zájem. Minimální kupní cena byla stanovena ve výši 950 000 Kč. Do výběrového řízení byly doručeny celkem tři nabídky a do následné aukce se přihlásili dva účastníci. Nejvyšší nabídka podaná v listinné podobě navýšila kupní cenu pro aukci na částku 1 055 000 Kč. V průběhu aukce došlo k 15 příhozům a cena areálu se nakonec vyšplhala na částku 1 215 000 Kč.

Nemovitosti se nachází v CHKO České středohoří, proto bylo podmínkou platnosti kupní smlouvy udělení schvalovací doložky Ministerstva životního prostředí, která už byla udělena.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…