ÚZSVM prodal vlastníkům staveb původní církevní majetek v obci Větřní

21.09.2018 7:34

Pracoviště Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových v Českých Budějovicích prodalo čtyři pozemky v obci Větřní pocházející z bývalého církevního majetku.

ÚZSVM prodal vlastníkům staveb původní církevní majetek v obci Větřní
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Pozemky získali vlastníci staveb na dotčených pozemcích. Celková výměra prodávaných pozemků činila 101 m2. Pozemky byly prodány celkem za částku 49 995 Kč, tj. 495 Kč/m2. Prodejem pozemků vlastníkům staveb došlo ke sjednocení vlastnictví stavby a pozemku, o což po celou dobu vlastníci staveb usilovali.

Na vydání pozemků uplatnila nárok církev – Římskokatolická farnost, ale pozemky nebyly vydány, neboť nebyly splněny podmínky vyplývající ze zákona. Jednalo se o pozemky zastavěné stavbami ve vlastnictví fyzických osob. I když pozemky nebyly ze strany Úřadu vydány, prodej mohl být proveden až poté, co uplynula lhůta pro podání žaloby na nahrazení projevu vůle. Žaloba nebyla ze strany církve podána. Úřad pozemky převzal od okresního úřadu na základě zákona.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

15:16 Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

Povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii zajistit zbraně. Vláda schválila …