ÚZSVM řeší majetek z rozsáhlé trestné činnosti na Vsetínsku

30.05.2021 21:23

ÚZSVM ve Vsetíně získal od Policie ČR 209 majetkových položek pocházejících z trestné činnosti.

ÚZSVM řeší majetek z rozsáhlé trestné činnosti na Vsetínsku
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Pětičlenná skupina pachatelů rozsáhlé trestné činnosti byla Okresním soudem ve Vsetíně odsouzena za několik vloupání do rekreačních objektů, rodinných domů a hospodářských staveb, a také za nedovolenou výrobu a nakládání s omamnými a psychotropními látkami. V průběhu trestního stíhání byly Policií ČR při domovních prohlídkách provedených u obviněných zajištěny movité věci pocházející z krádeží.

Movité věci, které se ale nepodařilo vrátit původním majitelům, byly po ukončení soudních jednání sepsány a policie vyzvala poškozené, aby se ve lhůtě 6 měsíců o svůj majetek přihlásili. Po uplynutí této lhůty připadly předměty, které si nikdo nevyzvedl státu zastoupenému ÚZSVM.

Pracovníci ÚZSVM věci zdokumentovali, uskladnili a následně provedli jejich vytřídění. Nefunkční věci a zařízení byly předány k ekologické likvidaci. Nevyužitelné předměty jako např. skelet sekačky na trávu s obsahem oceli nebo barevných kovů byly odvezeny do výkupu druhotných surovin a ÚZSVM za ně získal 248 Kč. Zbývající movité věci budou postupně nabídnuty státním institucím. Pokud o ně státní instituce neprojeví zájem, budou prodány prostřednictvím elektronického aukčního systému na webu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…