ÚZSVM se podařilo dohledat dědice neznámého vlastníka až v USA

24.06.2019 7:34

Na pracoviště Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových ve středních Čechách se obrátila osoba, která projevila zájem o odkoupení pozemku v obci Kamenný Přívoz.

ÚZSVM se podařilo dohledat dědice neznámého vlastníka až v USA
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Pozemek byl v katastru nemovitostí zapsán na nedostatečně identifikované vlastníky, a to na manžele M. Majetkoprávní šetření probíhalo na základě listin, které ÚZSVM získal z Pozemkových knih, Národního archivu, Archivu bezpečnostních složek, internetových zdrojů, ale také z odborné literatury.

ÚZSVM se podařilo vypátrat, že pan B. M. je evidován v seznamu svobodných zednářů a obdržel papežský řád svatého Silvestra. V letech 1918-1948 působil v Římě a Londýně v diplomatických službách Československé republiky, ale po roce 1948 se odmítl vrátit do ČR. Nakonec odešel z diplomatických služeb a emigroval do USA. Pro zaměstnance ÚZSVM bylo důležitou informací, že měl jednu dceru.

Následně ÚZSVM požádal o pomoc Velvyslanectví v USA a zaměstnancům pomohla vicekonzulka ve Washingtonu. Bylo zjištěno, že oba manželé i jejich dcera již zemřeli, ale na internetu byla nalezena vnučka, kterou se na žádost ÚZSVM podařilo vicekonzulce zkontaktovat. Vnučka v roce 2016 oslovila ÚZSVM a poskytla úmrtní listy matky i prarodičů, rodný list matky, svůj doklad o narození a také poslední vůle dědečka, babičky i matky, ve kterých je uvedena jako jediná dědička majetku v USA i v Československu.

V roce 2016 byla podána žádost o projednání dědictví a po dvou letech připadlo dědictví zmíněné vnučce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…