ÚZSVM uspěl v dalším sporu s Casinem Kartáč

06.06.2016 15:03

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových pravomocně uspěl v dalším ze série sporů se společností Casino Kartáč. Společnost požadovala údajný ušlý zisk ve výši 44,2 milionu korun, ÚZSVM tentokrát ve sporu zastupoval Ministerstvo kultury.

ÚZSVM uspěl v dalším sporu s Casinem Kartáč
Foto: uzvsm.cz
Popisek: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových - logo

„Potvrzuje se, že právní zástupci ÚZSVM účinně brání zbytečným výdajům ze státního rozpočtu. To vše bez zapojení drahých externích právních kanceláří,“ uvedla generální ředitelka ÚZSVM Kateřina Arajmu.

Žalobce tvrdil, že mu ušel zisk ve výši 44 200 000 Kč z důvodu nesprávného úředního postupu státu, a to odboru památkové péče Magistrátu hl. města Prahy. Nesprávný úřední postup měl spočívat jednak v nepřiměřené délce řízení o povolení reklamy, kterou chtěl žalobce umístit na své provozovně - památkově chráněném paláci v centru Prahy a jednak v tom, že reklamy umístěné na provozovnách konkurentů žalobce v blízkém okolí údajně nebyly v souladu se zákonem. Obvodní soud pro Prahu 1 po provedeném řízení na základě argumentů ÚZSVM žalobu zamítl a Městský soud v Praze rozsudek soudu I. stupně potvrdil s tím, že nebyly splněny podmínky pro přiznání náhrady škody. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…