ÚZSVM uspěl v soudním sporu, státu ušetřil 49 milionů korun

28.09.2018 19:21

Právní zástupci Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových z územního pracoviště v Hradci Králové uspěli v soudním řízení, v němž byla Česká republika jednou ze žalovaných stran. Spor se týkal zaplacení nákladů na rekultivaci pozemků ve výši cca 49 milionů korun.

ÚZSVM uspěl v soudním sporu, státu ušetřil 49 milionů korun
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Žalobcem byli restituenti, jimž byly v roce 1995 vydány pozemky s ekologickou zátěží. Restituenti se však o uložení povinnosti odborně zjistit rozsah ekologické zátěže a následně ji odstranit přihlásili opožděně, proto tuto povinnost žalovaná strana odmítla.

Soudní spor byl veden u soudů všech stupňů, první žaloba byla podána již v roce 2001. V říjnu 2017 byla Krajským soudem v Hradci Králové žaloba zamítnuta, letos v červenci projednával dovolání žalobců Nejvyšší soud ČR, který jej však také zamítl.

Uvedený spor byl ojedinělý nejen délkou soudních řízení, ale také mimořádně složitým dokazováním. Díky úspěchu právních zástupců ÚZSVM byly ve státním rozpočtu ušetřeny značné finanční prostředky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…